- Menu -

Over

Foto van Marjan van Parijs

Marjan van Parijs

Initiatiefnemer


In mijn directe omgeving en in mijn werk zie ik de veerkracht, het optimisme, zelfvertrouwen en de hoop die mensen nodig hebben als het leven even tegen zit. En dat het iedereen kan overkomen om te moeten overleven in plaats van te kunnen leven. Ik zocht naar oplossingen, door te lezen, te praten, opnieuw te gaan studeren (sociologie), en trof uiteindelijk een symposium over het basisinkomen.
Het basisinkomen kent vele vormen, vele discussies, vele pogingen en hier wil ik zelf een substantiƫle bijdrage aanleveren. Twee jaar later is het idee concreet genoeg en de oprichting van Fair Welfare een feit, inclusief een foundation met betrokken bestuurders die het initiatief ondersteunen. Met een volwaardig basisinkomen voor enkelen laten zien wat dat teweeg brengt, is mijn ambitie.

Foto van Hester van Leeuwen
fotograaf: Pascale van Reijn

Hester van Leeuwen

Gemeente Wassenaar


Ik ben op het pad gekomen van een eerlijkere verdeling van inkomen door mijn werk bij de gemeente. Veel lastige situaties van inwoners hingen samen met geldproblematiek. Dit initiatief draagt ertoe bij dat minder mensen geldstress ervaren en kunnen kiezen voor datgene wat zij belangrijk vinden. Bijvoorbeeld de zorg voor een kind of ouder, het maken van kunst of vrijwilligerswerk. Ik weet zeker dat iedereen die bijdraagt anders gaat denken over inkomen en de waardering en verdeling ervan. Daar doe ik het voor! Doe je mee?

Logo van Fair Welfare

Logo Fair Welfare


Een dame die, als Vrouwe Justitia, welvaart en bevolking in balans houdt. Als welvaart zit bed, bad en brood in de schaal evenals (digitale) bereikbaarheid. Als bevolking zit een groep in de schaal, dit zal bij de start altijd een begrensde groep zijn. Fair Welfare start met een aantal ontvangers op voordracht. Het logo is getekend door Jan van Parijs, zit er iets in van Marjan? In ieder geval de hoge hakken.

Symbool van Fair Welfare

Symbool Fair Welfare


Een initiatief start dichtbij met beperkte eigen middelen. De groene glazen presse papier staat al jaren op het bureau van Marjan. Is het een glazen bol om in de toekomst te kunnen kijken? Staan de luchtbellen voor de vele ideeƫn die Fair Welfare heeft? Is hij groen omdat een basisinkomen ook bijdraagt aan een beter milieu? Ieder mag er het zijne in zien.